Сдружение „Трудолюбци” дава начало на дейностите, които трябва да бъдат реализирани по проект „Лятна ваканция в Трудовец за малки и големи”, спечелен по програма на VIVACOM – Регионален грант. В обхвата на първата дейност влизат:  почистване на бетонното съоръжение пред пощата, отстраняване на леторасти от дърветата, подкастряне на декоративните храсти, почистване на площта от отпадъци. 


Всеки, който желае да се присъедини към доброволческата инициатива, може да го направи на 22 април от 10 часа. Сборният пункт е пред кметство Трудовец. 


От ръководството на сдружението напомнят, че доброволците трябва да носят пособия за почистване – метли, лопатки или лозарски ножици. 


Проектът на сдружение „Трудолюбци” е на стойност 4 388 лв. Основната идея на разработката е създаване на общодостъпна среда за организиране на творчески, културни и доброволчески занимания за малки и големи в село Трудовец. 


Дейностите по проекта са следните: Сцена на изкуствата – почистване на бетонното съоръжение пред пощата, монтирани на пейки, художествено оформление на бетонните стени, изработване и монтиране на екран за лятно кино; Летни кинопрожекции – по график; Творчески занимания с деца през лятната ваканция, които също ще се провеждат по график. 


Всички дейности ще бъдат реализирани с доброволен труд и в партньорство между сдружение „Трудолюбци”, училищното настоятелство към ОУ „Любен Каревелов” – с. Трудовец, и Народно читалище „Никола Ракитин” в селото.  


Неправителствената организация има подкрепата на местната власт и местния бизнес – завод „Граммер”, фирма „Васкони”.