Както беше оповестено предварително, днес 12 май легендата Христо Стоичков се срещна с възпитаниците на футболната академия която носи неговото име.
Заедно с него на централния стадион на спортен комплекс "Чавдар" бяха кметът Димитър Димитров, заместник-кметът Росица Христова, Мила Манчева - директор на СУ "Хр.Ясенов"   и Димитър Хаджиев - изпълнителен директор на ДЮШ в гр.Етрополе.
Срещата е по инициатива на кмета и е пряко свързана със спечелената Шампионска купа от Ученическите игри по футбол за 11-12 клас в Добрич.
Поместваме основната част от приветствието на директорката на гимназията Мила Манчева:
„Здравейте, приятели на най-известния спорт в света! Футболът!
Най-обичаната  и гледана от най-много фенове игра, е част от настоящето и на град Етрополе. Доказателство за това са както ежеседмичните срещи между български отбори тук, на стадионите в града ни, така и развитието на този спорт за всички възрасти – от малките момчета до възрастовата група на мъжете.
Основаната през 2008 година ФА „Христо Стоичков“, чиито възпитаници са нашите ученици от СУ „Христо Ясенов“, се превръща в притегателен център за желаещите момчета да израстват във футбола. За тези 10 години нашите момчета спечелиха повече от 60 купи само от участието си в училищни състезания.
Без съмнение роля за тези победи имат треньорите от ФШ „Чавдар“. Но не трябва да забравяме за началото на този труден път за развитие на младите футболисти, което е поставено от легендата на българския футбол, известен още като „Камата“.
Днес, сред нас е най-успелият български футболист, избран в идеалния отбор на България за всички времена, носител на най-престижните футболни награди (Златна топка, Златна обувка), носител на купата на Европейските шампиони, Купата на носителите на национални купи, избран в идеалния състав и голмайстор на Световното първенство по футбол в САЩ 1994, трикратен шампион на България и петкратен шампион на Испания, избиран е за Футболист № 1 на България 5 пъти, почетен консул на България в Испания и още много други.
Той няма нужда от представяне. Христо Стоичков!”
С приветствие към футболистите се обърна и Камата, като поздрави лично всеки един от отбора, които се състезават за Чавдар Етрополе, като им пожела все нови и нови успехи.
След това награди голмайстора на турнира за Шампионска купа от Ученическите игри 11-12 клас в Добрич Калоян Тодоров, вратаря Милен Иванов и един от най-успешните футболисти Сотир Илиев. И тримата са от завършващия випуск на СУ "Хр.Ясенов".
Както подчерта в приветствието си Мила Манчева: „Момчетата ни се състезаваха срещу отборите на домакините ФСГ „Васил Левски“, на НПТГ „Шандор Петьофи“ – Разград и във финалния мач срещу НТБГ – София.
Голмайстор в първенството е капитанът на нашия отбор Калоян Тодоров (с реализирани 8 гола). Отличници във финалния етап са и Сотир Илиев (с 3 гола) и вратарят на отбора Милен Иванов (допуснал само 1 гол във вратата ни).”
Единствено, което попречи да се изживеят докрай емоциите и на приповдигнатото настроение от срещата, беше наближаващата буря, която връхлетя Етрополе.