За осми път Ботевград ще бе домакин на национален автомобилен ретро парад


Инициативата за ретро автомобили и мотопеди ще се проведе на 26 май (събота). Парадът се организира за осми път от местния Ретро клуб, асоцииран член на БАК „Ретро“, съвместно с Община Ботевград.


Церемонията по откриване на събитието ще започва в 10:30 часа пред спортна зала „Георги Христов” с представяне на моторните превозни средства на присъстващите любители на стари коли. В програмата по този повод участие ще вземат младежкият духов оркестър с диригент Константин Гайдарски и мажоретен състав с художествен ръководител Иванка Христова при читалище „Христо Ботев 1884”.


Ето и съдържанието на програмата на осмото издание на „Автомобилен ретро парад – Ботевград 2018“:


9:30 ч. - Регистрация на участниците в зоната, означен с надпис „РЕГИСТРАЦИЯ“


10:30 ч. - Официално откриване - Встъпително слово от председателя на клуба и представители на Община Ботевград.


10:40 – 13:00 ч. - Разглеждане на автомобилите от посетителите и представяне на моторните превозни средства от техните собственици по реда на подреждането им.


- Създаване на комисия, която след оглед на регистрираните МПС-та ще класират по три автомобила в следните категории:


- произведени до 1960 г.                


- произведени до 1970 г.


- произведени до 1980 г.


- произведени до 1990 г.


Комисията ще направи  класация по критериите: запазен в най-автентичен вид, най-добре реставриран, най-стилен тунинг и др.


За първи път журито ще класира и награди трите най-добри мотоциклета.


И тази година се организира „Награда на публиката“. Всеки посетител ще може да попълни талон, в който да напише, според своите разбирания и вкус, кой от представените автомобили е „Номер 1“. Автомобилът, събрал най-много гласове, ще получи купа, а за трима посетители, попълнили талони, ще има награди. Те ще бъдат определени чрез теглене на жребий. 


13:00 – 13:30 ч. - Обявяване класацията на Комисията за най-добре представилите се автомобили и награждаване с купи, медали и грамоти. Обявява се и автомобила „Номер 1“, според публиката и се връчват наградите на тримата късметлии.


Организаторите канят всички притежатели на моторни превозни средства и велосипеди, в добро състояние и произведени преди повече от 25 години, да вземат участие в парада. 


За контакти и регистрация:


0888981645 / 0897532946


slavi.boev@abv.bg  / drago.dakoff@gmail.com