Благодарение на общинския съветник Дамян Маринов МБАЛ – Ботевград получи дарение – 33 легла с повдигащ механизъм. Те са втора употреба, но запазени. С тях вече са подменени старите легла с пружини в Неврологичното и Вътрешното отделение, съобщи д-р Пламен Китанов – временно изпълняващ длъжността „управител” на ботевградското лечебно заведение. Той изрази своята признателност към Дамян Маринов за оказаната помощ на МБАЛ.  


„Повечето легла в местната болница са на повече от четиридесет години и се нуждаят от подмяна със съвременни такива”, сподели д-р Китанов.  


„Преди време по една национална медия бе излъчен репортаж за състоянието на нашата болница – как тя е пред фалит и колко тежко е положението с материално-техническата база. Именно това ме подтикна да помогна с каквото мога. Знаете, че в Общинския съвет доста активно се дискутират проблемите на МБАЛ – Ботевград и в здравеопазването”, обясни Дамян Маринов и допълни: „От разговор с д-р Китанов разбрах, че болницата има крещяща нужда от по-модерни легла. Все пак повечето прекарано време в лечебно заведение е на легло, и то трябва да е удобно на пациента. Затова поех ангажимент да направя нещо по този въпрос и то се случи.”. 


Според Дамян Маринов би било добре не само бизнеса, не само общината и държавата, а и всеки местен жител, който има възможност, макар и с малко, да подпомага здравното заведение в подобряване на неговата материална база. „Това все пак е за нас, за нашите роднини и приятели”, подчерта общинският съветник. 


Дамян Маринов изрази готовност и за в бъдеще да оказва помощ на МБАЛ – Ботевград. „Все пак съм общински съветник, което малко или много ме задължава да помагам с каквото мога”, добави той.