Изложба с над 70 рисунки, посветена на 1 юни - Ден на детето, бе открита днес пред  Исторически музей – Ботевград. Творбите са дело на децата от детска школа по изобразително изкуство „Хармония“ с ръководители Димитринка Томова и Станислава Комитска.


„Тази година съм много доволна от Вашата работа, от това, че творите с ентусиазъм и от желанието Ви за повече знания и умения в обалстта на изобразителното изкуство. Надявам се да продължавате в същия дух и да не спирате да правите това, което искате“ – с тези думи Станислава Комитска се обърна към своите възпитаници, които присъстваха на откриването на изложбата. 


Както обикновено, към изявата на възпитаниците на детска школа "Хармония" бе проявен интерес. От утре - 2 юни, рисунките на децата ще бъдат подредени във фоайето на музея, където ще останат до 15 юни.


Участниците в изложбата, както и децата, дошли да я разгледат, имаха възможност да поиграят на ластик и „дама“ пред сградата на музея, както и на други игри от детството на своите родители, баби и дядовци.


От 16:30 часа на пл. „Саранск“ започна организираното от Община Ботевград развлекателното шоу за деца. Присъстващите се забавляваха в компанията на Боби Шоу, клоуна Понко Рапонко, заека Бъни и д-р Джакел. Специално за празнуващите днес, гостуващите артисти бяха подготвили магично шоу и фокуси, скечове, игри с балони и смешки. Звучаха и популярни детски песни, които приповдигнаха още повече настроението на детската публика.