Днешният 6 септември се оказа наситен с много мероприятия за етрополци. Преди тържествата на централния площад, посветени на 123 години от Съединението на България, на градския стадион се проде кастингът за нови попълнения в школата на Христо Стоичков. Подборът премина под ръководството на Камата.

За участие в кастинга се записаха 31 деца. 26 от тях бяха от Етрополе, а 5 от други населени места. Участниците бяха разделени на два отбора. Пред двете врати на стадиона се проведе и процедурата по отсяване на кандидатите. След дрибъла с топка, кандидатите минаваха с нея на зиг-заг между препятствия. Последва удар във вратата и бърз спринт на определено разстояние, с което на практика изпитанието завършваше.

Приетите в школата ще бъдат настанени в сградата на общежитието на гимназията.На кастинга бяха още президентът на ПФК „Чавдар” Етрополе Емил Димитров, председателят на ОбС д-р Цено Глогов, кметът на Общината инж. Богомил Георгиев и Христо Андреев - директорът на СОУ „Христо Ясенов”, в което ще бъдат обособени спортни паралелки. Малко по-късно на стадиона се появи и Наско Сираков.

Школата „Христо Стоичков” е втората в Европа след тази в Барселона и първата в България. Целта й е подготовка на елитни футболисти, което на практика може да стане с работа от най-млада възраст. 

На снимките - моменти от подготовка и провеждането на кастинга.