Полицията е задържала двама мъже, които вчера по обяд са заплашили с пистолет водач на магистрала "Хемус". Сигналът постъпил на телефон 112 около 14.20 часа вчера.

Той дошъл от депутата от БСП Явор Божанков, който карал лек автомобил "Шкода". Народният представител съобщил, че в района на 15 км на автомагистрала "Хемус" неизвестни лица от движещ се успоредно с него лек автомобил, "Мерцедес" са го заплашили с пистолет.

Пред Би Ти Ви той обяснява, че изпреварвал, когато бил застигнат от автомобил, който започнал да му присветка с фарове. "Помислих, че е кола със специален режим, напуснах лявата лента и автомобилът се изравни с мен. Тогава видях, че е частна кола, а човекът до шофьора извади пистолет и го насочи към мен", разказва депутатът.

След незабавни оперативно-издирвателни действия колата е установена и спряна в района на 57 км. Водачът и пътникът, и двамата от град Левски, са задържани за срок до 24 часа.

Иззет е и пистолетът, законно притежаван от единия мъж. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е районната прокуратура в Ботевград.


На снимката: Явор Божанков, депутат от БСП