„Политическото  ръководство на МВР има огромно желание за решаване на проблемите с недостига на полицаи в Софийска област. Смятам, че медиите малко преекспонираха проблема  в Ботевград. Убеден съм, че вътрешният министър Валентин Радев ще направи всичко възможно за обезпечаването с полицейски  кадри на Софийска област. Имам надежда, че нещата ще се развият положително“ - това заяви областният управител на Софийска област Илиан Тодоров по време на срещата с кметовете на населените места в областта и началниците на районните управления на МВР за оценка и анализ на разпределението на броя на полицаите на глава от населението в областта.


Кметовете на общините очертаха като общ проблем недостига на полицаи и поискаха МВР да отпусне още бройки. Кметът на Правец поиска да се назначат трима младши инспектори, заради проблеми по селата в общината. Кметът на Пирдоп поиска още един автопатрул, а на Костенец още два щата за автомобили. 


На срещата присъства и изпълняващият длъжността директор на ОД на МВР – Софийска област Петър Грошлев, който обяви, че специално в Ботевград ще бъдат назначени още 8 полицаи. Грошлев заяви още, че ще бъдат отпуснати още бройки за полицаи, както и бройки за нуждите на детска педагогическа стая. Той изрази увереност, че ако се запази този темп на окомплектоване ще се отговори на потребностите на областта. По думите му няма да се допусне да не бъде осигурен ред и сигурност във всяко едно населено място. 


В края на срещата кметовете и началниците на районните управления изразиха желание такива срещи да се провеждат регулярно.