Темата е „Любовта в природата“


На 5 юли 2018 г. (четвъртък) Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) заедно с Община Ботевград организират Карнавал на биоразнообразието за децата от детските градини в Ботевград. Карнавалът ще се проведе в Градския парк от 10:00 до 12:30 часа.


БФБ има дългогодишен опит в организирането на такъв Карнавал в различни места из България – осем години в Бургас, в София, в Габрово, в Елин Пелин и др.


Организаторите се надяват и в Ботевград Карнавалът на биоразнообразието да привлече освен децата и техните преподаватели, също така и родители и по-големи деца, за да се превърне в истински празник на природата в града.


Темата на Карнавала е „Любовта в природата“. БФБ посвети 2018 година на любовта в природата - на тази невидима, но могъща сила, без която не можем, която е навсякъде около нас, във всеки атом и всеки блясък светлина. В жуженето на пчелите, в отекващия тътен на еленските дуели и нежните мелодии на нощните певци. В цветовете на птичите пера, в жабешките хорове и изящния танц на жеравите. В епичните миграции на птиците, в сгушената топлина на гнездата, в омаята на изящните тичинки, във върховете на пеперудените антени.


Надяваме се с общи усилия Карнавалът да се превърне в един чудесен празник за ботевградските деца, на който освен да се забавляват, ще научат и нещо повече за българската природа, за заобикалящата ни среда и за това как да ги опазим.


Специално жури ще връчи наградите за най-ефектен костюм и най-артистично дефилиране (вкл. имитиране на животно/ растение), както и за авторска творба (стихотворение, песен и др.). За победителите и за всички участници ще има награди и лакомства, осигурени от организаторите.


Всички деца, които желаят да се включат могат да заповядат директно на 5 юли от 10.00 часа и да се запишат за участие в Карнавала.


За повече информация: Радостина Ценова,  Българска фондация Биоразнообразие - 0896798908


Ева Нишева – еколог на Община Ботевград - 0988356677