Зумба фитнес и Bootcamp тренировки ще се проведат в Правец. Инициатор на тези занимания е Сабина Райкова, която е и един от треньорите, под чието ръководство те ще се реализират. Тя притежава лиценз за инструктор по Зумба фитнес.


Сaбина Райкова е от Правец, студентка е във Виена. 


Заниманията по Зумба фитнес на открито ще се проведат на 4, 13 и 17 август от 19 часа. Всяко едно ще бъде с продължителност 75 минути. Участието е възможно само с предварително записване на s.nutritst@gmail.com. Съобщението трябва да съдържа име и телефон за връзка. Всеки, записал се, ще бъде информиран допълнително за точното място на провеждане. 


Цената за участие в едно занимание по Зумба фитнес е 7 лв., но ще бъде намалена с два лева, ако се заплати наведнъж за трите дни. 


Bootcamp тренировките ще се водят от двама треньори. Както споменахме по-горе в текста, единият ще бъде Сабина Райкова, а другият – Веселин Манев. 


За този вид тренировки са определени четири дати – 14, 16, 18 и 20 август, също от 19 часа. Желаещите да се включат, трябва да се запишат предварително на: veselinmanevfitness@gmail.com. Освен името, телефон за връзка и възраст, те трябва да посочат групата , към която искат да се присъединят – начинаещи или напреднали, както и да потвърдят присъствието си на съответните дати. Цената на една тренировка е 5 лв.  Всеки участник ще бъде уведомен за точното място на bootcamp тренировките, съобщават организаторите.


Зумба фитнес е комбинация от танц и кардио тренировка. Bootcamp тренировката се нарича още „военна”, тъй като треньорът изпълнява ролята на командир, мотивирайки участниците. Този вид тренировки изискват воля, мотивация и добро настроение, подходящи са за хора от различни възрастови групи, но е важно те да са в добро физическо здраве.