Продължава ремонтът на носещите колони на виадукт „Коренишки дол“ при 36-ти км на АМ „Хемус“. Напредват и ремонтно-възстановителните работи на съоръжението при 33-ти км на магистралата, при входа на тръбата за София на тунел „Витиня“. 


Виадуктът „Коренишки дол“ - с дължина 481 м, е в експлоатация от 1986 г. и от тогава не е основно ремонтиран. Работи се по съоръжението в посока София. Ремонтът на носещите колони 3, 4, 5, и 6 продължава с възстановяване на бетоновото сечение на стълбове 4 и 5 и трябва да завърши в края на декември т.г. До тогава трафикът на леките и лекотоварни автомобили е пренасочен двупосочно в платното за Варна. Осигурени са по една лента за Варна и една за София. За повишаване информираността на пътуващите по автомагистралата са монтирани табели от двете страни на виадукт „Коренишки дол“, които указват, че е затруднено движението поради ремонт на колоните на виадукта.


През последните две седмици е почистена бетоновата повърхност на колоната на стълб 4 и са ремонтирани вътрешните бетонови повърхности. Завършен е стоманобетоновият кожух на стълб 5. Изпълнени са проучвателни сондажи при стълбове 3 и 6. 


Напредват ремонтните работи и на виадукта при 33-ти км, с дължина 225 м, който е от 1984 г. В момента се извършва ремонт на съоръжението в платното за София, което се намира при входа на тръбата за София на тунел „Витиня“. Възстановени са всички носещи стълбове на виадукта. Строително-монтажните работи по конструкцията на пътното платно продължават със саниране на пътната плоча, тратоарните конзоли и дилатационните фуги на съоръжението. Цялостният ремонт на виадукта трябва да приключи до ноември 2018 г. До завършване на ремонтно-възстановителните работи лекият трафик е пренасочен двупосочно в платното за Варна.


По време на ремонтните дейности по АМ „Хемус“ движението на тежкотоварните камиони над 12 тона е ограничено в отсечката от 30-ти до 47-ми километър. Те се отклоняват при 30-ти км от пътен възел „Витинска река“ по път I-1 София – Ботевград и път II-17 Околовръстен път на Ботевград, след което се връщат обратно на АМ „Хемус“ при 47-ми км при пътен възел „Ботевград“ и обратно. Като алтернативен маршрут за тежкотоварните автомобили може да се използва път II-16 София-Своге-Мездра през Искърското дефиле.