Четири хлапета трогнаха с благородна постъпка стотици потребители на социалната мрежа. За  тях ни разказа  Анелия Виткова – главен експерт в дирекция “Сигурност и обществен ред“ при Община Ботевград.


Васко, Пламен, Стефи и Християн са главните герои в тази история. Анелия Виткова се запознава с децата покрай поредния подаден сигнал в Дирекцията за изхвърлени малки кученца. Четириногите били три, но едно от тях било премазано на пътя. Друго имало голяма рана на гърба с червеи. 


Хлапетата не остават равнодушни към безпомощните мъничета, водят ги на ветеринарен лекар. Трогнат от милосърдието им, той поема ангажимент да лекува кученцата безплатно.


Васко, Пламен, Стефи и Християн продължават да полагат грижи за животинчетата. 


Анелия Виткова разказва случката и в своя профил във Фейсбук. “Така се запознах с тези сърдечни хлапета, които са си разпределили грижите за малките, като дежурят и нощно време, за да ги пазят. Искат да им помогнат да оцелеят  в този жесток свят. Има надежда за бъдещето ни като нация, щом се срещат такива сърцати, добри, отговорни и състрадателни деца!“, споделя тя.


Напълно заслужено постъпката на децата предизвика одобрение и положителни коментари от потребители в социалната мрежа. Ето какво написаха някои от тях:


Мария Микова: Браво на децата! Поздравления и за всички, които са ги възпитали и са ги научили какво е човещина!


Любомир Чирилков: А някъде в един друг град,едни други деца,по един друг(арогантен,брутален и изключителен агресивен) начин,се "погрижиха" за едно друго улично кученце (любимка на цял един квартал)...Научите ли децата да обичат и да се грижат за животните, научавате ги да бъдат ХОРА!БРАВО на малчуганите!


Даринка Иванова:  Разбира се, че е до възпитание и личен пример! Пожелавам все повече отговорни родители, възпитаващи прекрасни деца - много са нужни на този град! 


Йонка Йотова: Браво деца!Бъдете винаги грижовни и отговорни!


Даниела Георгиева: Браво, деца! Вие сте по-достойни от някои възрастни! Бъдете все така милосърдни към животните, защото те са най-беззащитни и измъчвани. Много целувки от мен!


Други наши съграждани изразиха готовност да помогнат като осигурят храна за кученцата. Но те ще имат нужда най-вече от отговорни и добри стопани, които да ги приютят и отглеждат с любов.


Снимки: Анелия Виткова