Полицийски патрул и  лек автомобил с плевенска регистрация се удариха на улица "Сан Стефано" в Ботевград, точно срещу сградата на училище "Вапцаров". Няма пострадали хора. Според първоначалната информация от полицейското управление - патрулът направил опит да спре автомобила с плевенска регистрация, но той не се подчинил и се ударил в полицейската кола. Шофьорът му е задържан за 24 часа.


Участниците в катастрофата не са служители на ботевградското управление. От началото на месец юли всеки ден в Ботевград е командирован по един екип от друго управление на Софийска област.


Областна дирекция на МВР - София:


Около 18 часа вчера, при извършването на обход в Ботевград, автопатрул на РУ - Костенец забелязал лек автомобил „Субару“, чийто водач форсирал рязко на кръстовище в града и застрашавал с рисковото си поведение безопасността на останалите участници в движението. Междувременно нарушителят се оттеглил бързо от мястото, поради което бил последван от полицейските служители и установен в района на основно училище, движещ се в насрещната лента за движение срещу патрулния автомобил. Униформените подали звуков и светлинен сигнал за спиране, на които водачът не се подчинил и в опит да избяга ударил автомобила им. Когато го тествали за употреба на алкохол, дрегерът отчел 1.17 промила в пробата на 41-годишния ботеврадчанин, който има зад гърба си вече две присъди за управление на МПС в нетрезво състояние. Водачът на служебния автомобил също е изпробван с дрегер, отчел отрицателен резултат. Извършителят е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 270, ал.1 от НК под наблюдението на районната прокуратура в Ботевград.