В Трудовец ще бъде организирано бдение в памет на жестоко убитата в Русе журналистка Виктория Маринова. То ще започне от 19 часа пред църквата „Свети Георги”. 


Бдението в Трудовец се организира от жители на селото. С тях са се свързали неправителствени организации от страната с призив да се присъединят към бдението в други населени места, като организират такова на местна почва.


Разследването на тежкото престъпление в Русе продължава. Все още няма задържани за убийството, съобщават националните медии. 


Тялото на 30-годишната жена беше открито на крайбрежната алея в събота подаден сигнал от гражданин. Всички открити вещи са изпратени в Института по криминалистика, назначени са множество експертизи.


Вчера на Националното съвещание на МВР премиерът Бойко Борисов заяви, че е "въпрос на време е да се разкрие убийството", тъй като криминалистите разполагат с генетичен материал и на място са изпратени опитни специалисти, съобщава dariknews.bg


„Работим по всички версии, нито една не е подценена -  както възможността за случайно събитие - дело на човек с психически отклонения или планирано действие, извършено от лице с подобни характеристики, или продиктувано от личен мотив, заяви пред медиите на днешния брифинг министърът на вътрешните работи Младен Маринов. -Задачата ни тук бе да разпределим екипите така, че да се работи паралелно по всички линии, без да се губи време. Ако имаше ДНК съвпадение, щяхме да го съобщим - би означавало, че сме разкрили извършителя. Всички находки, които се откриват и изземват, веднага се изпращат за експертиза към  Института по криминалистика, трябва да работим бързо. Не подценяваме и най-дребния факт, изследваме живота на жертвата както в личен, така и в професионален аспект”, подчерта министърът. 


Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че е мобилизиран целият експертен потенциал на МВР. „Работим по всички версии, ще следим разследването изключително внимателно. На базата на направения анализ са планирани действията, които предстои да бъдат извършени и ще осигурят доказването според възможните версии. Приели сме, че не изключваме нито една версия – свързана със случайно посегателство, или свързана с планирано посегателство. Едно е ясно – извършеното е изключително брутално и жестоко”, каза той.