По обвинителен акт на Софийска окръжна прокуратура, след решение на Върховния касационен съд, подсъдимият Ц.Ц ще изтърпи наказание 3 години „лишаване от свобода“, при първоначален „строг“ режим. С присъдата е приведено в изпълнение и наказание от 2 години „лишаване от свобода“ , наложено преди  това от РС – Ботевград.


На 13.02.2015 г., вечерта, пострадалата К. била поканена на  рождения ден на свой приятел в ресторант в гр. Етрополе. Сред присъстващите бил и осъдения Ц.Ц. Двамата се запознали по време на тържеството, танцували и разговаряли.


Около 03:30 ч. на 14.02.2015 г. К. решила да си тръгне от ресторанта и започнала да облича връхната си дреха. Тогава Ц.Ц. й предложил да я закара до дома й с автомобил. Жената се съгласила, след  което двамата се качили в управляваната от Ц. кола, като тя му казала адреса на жилището и му указвала посоката. Когато стигнали до бул. „Партизански“ К. казала на осъдения да завие надясно, но той продължил в обратна посока към изхода на града. На въпроса й, защо кара в друга посока Ц.Ц. отговорил, че ще отидат до бензиностанцията. След като подминали и бензиностанцията жената се уплашила и започнала да плаче. Мъжът й заявил, че отиват да се забавляват и я заплашил, че ако не се успокои ще викне „…още пет да се забавляват с теб“.  К. извадила мобилния си телефон, за да потърси помощ, но Ц.Ц. го взел и поставил на таблото на автомобила.  Пострадалата се опитала да запази самообладание и решила да не му се противопоставя открито, за да не предизвика агресията му.


След като пристигнали в с.Трудовец, общ. Ботевград Ц.Ц. спрял автомобила пред хотелски комплекс в центъра на селото. Двамата влезли във фоаето  и мъжът изявил желание да наеме стая. Когато започнал  да попълва необходимите документи за това, К. успяла да избяга. Излязла навън и започнала да тича в неизвестна за нея посока, викайки за помощ. Ц.Ц. тръгнал да я гони, оставяйки документите си и мобилния си телефон на рецепцията. В близост до площада на селото спрял таксиметров автомобил, в който пътували свидетелите Г. и В., които се прибирали от дискотека. Като видял тичащата жена, следвана от мъж, свидетелят Г. веднага слязъл от таксито и се отправил в тази посока. Малко по-късно след него тръгнал и В. Като видяла двамата мъже К. започнала да вика „Помощ, помогнете ми, този иска да ме изнасили“. Свидетелят Г. познавал Ц.Ц. и се опитал да го спре, като го попитал защо гони жената. Осъденият без да му отговори му нанесъл удар с юмрук в лицето, в областта на носа, като го счупил. Свидетелят В. се присъединил към тях и започнала разправия на висок тон, която прерастнала в сбиване. Възползвайки се от това, пострадалата успяла да се отдалечи и да се скрие в двор на къща, откъдето започнала да звъни на свои познати и да търси помощ.  В това време служителката на рецепцията на хотелския комплекс се обадила на тел. 112 и подала сигнал, на който се отзовали два автопатрула на РУ - Ботевград и Ц.Ц. бил задържан.


Образувано било наказателно производство в Софийска окръжна прокуратура по чл. 142, ал.1 от НК и по чл. 129, ал. вр. ал.1 НК. След приключване на разследването, досъдебното производство било внесено в Софийски окръжен съд с обвинителен акт.


Осъдителната присъда на СОС е потвърдена както от Софийски апелативен съд, така и с решение на Върховния касационен съд, което е окончателно.