Ученици от ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ се включиха в инициатива за насърчаване и повишаване на грамотността, по случай Националната седмица на четенето. Възпитаниците от 9в клас, заедно със своя класен ръководител и учител по БЕЛ - Габриела Петкова, посетиха децата в ДГ „Индира Ганди“ гр. Правец. Деветокласниците разкриха тайнствата в книгите пред малчуганите, като изиграха приказката „Вълкът и седемте козлета“. Децата бяха радостни, след като техните любими приказни герои оживяха.


Учениците разведриха още повече атмосферата, като изпълниха любимите песни на своите малки домакини - "Песен за пръстите“, „Червената шапчица“ и „Високи сини планини“. Но забавленията не спряха до тук! Деветокласниците, с помощта на техния класен ръководител, бяха подготвили интересни гатанки, а за тези, които успяха да отгатнат верните отговори, имаше вкусни изненади.


Учениците и малчуганите се забавляваха заедно, а накрая срещата им завърши с много снимки и обещание, че ще се срещнат отново.


Националната седмица на четенето е инициатива, която насърчава учениците да четат повече и да придобиват нови знания. Тя се провежда в периода от 22 до 26 октомври и се отбелязва с различни прояви.