Нови шест случая на кражба на електроенергия са разкрити в Ботевград


В резултат на продължаващите активни съвместни действия на ОДМВР- София и ЧЕЗ Разпределение за пресичане на незаконните действия по мрежата образуваните досъдебни производства през текущия месец вече са 17.


В хода на съвместните проверки, предприети от служители на областната дирекция и енергодружеството, през вчерашния ден са установени поредни незаконни присъединявания към електроразпределителната мрежа, осъществени в апартаменти в жилищен блок в жк „Саранск“, Ботевград. След оглед на местопроизшествието по случаите са образувани три досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 234, ал.1 от НК. Действията по пълното им документиране продължават под наблюдението на районната прокуратура.


Районните управления към ОДМВР- София и дружеството продължават съвместните си действия за предотвратяване на нерегламентираните действия по мрежата, с цел гарантиране сигурността на електрозахранването за гражданите в региона.


22-годишен от с. Скравена е задържан за 72 часа за взломна домова кражба


В РУ- Ботевград било образувано досъдебно производство, след получен на 14 януари сигнал за изкъртени метални части на решетъчна външна врата и счупена брава на вътрешна входна врата на къща в с. Скравена, откъдето били отнети таблет и сумата от 198 лева. В хода на проведеното разследване криминалистите разкрили, че автор на взломното посегателство е 22-годишен криминално проявен мъж от същото село. След доклад на събраните доказателства в районната прокуратура извършителят е привлечен в качеството на обвиняем и му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.


64-годишен етрополец е обвинен за склоняване на непълнолетни към повреждане на автомобили


След приключване на действията на разследващия екип, в качеството на обвиняем е привлечен 64- годишен жител на Етрополе, който в съучастие, като подбудител и помагач, при условията на продължавано престъпление за времето от 4 до 19 януари, умишлено е склонил двама непълнолетни да спукат гумите на два леки автомобила. Мъжът улеснил младежите в извършване на престъплението чрез съвети и разяснения и им заплатил за всяка от увредените коли. На обвиняемия е наложена мярка за неотклонение „подписка“ и делото е изпратено в прокуратурата с мнение за съд.