Шоуто "Хванати в изневяра" е нагласено, показва проверка на вестник "168 часа".

Участниците в новото предаване на Нико Тупарев, се оказват професионални актьори, статисти и подставени лица с променени имена и възраст, а не истински прелюбодейци и рогоносци, както очакват зрителите.

Бременната Елеонора Григорова от епизод 1 е представена като филолог, но се оказва актриса, завършила НАТФИЗ преди 2 години. Преди да участва в предаването Елеонора се е снимала в реклама на банка "Пиреос" в която произнася забележителната реплика "Скъпи и тази вечер няма да ме боли глава".

Истинското име на персонажа Иван Петров от епизод 3 се оказва Димитър Ганов. Преди години е приет "театрална режисура", но прекъсва по неизвестни причини, потвърдили са пред "168 часа" от учебния отдел на НАТФИЗ.

От вестника са се срещнали с Димитър Ганов, който отказва да обясни защо името му в предаването е промемено. "За лични неща интервюта няма да давам, ако искате да ме интервюирате за театър или философия, съм съгласен" е коментарът му.

Представената като половинка на Ганов, Десислава Методиева има предишен опит като участничка в друго предаване, продуцирано от Нико Тупарев - тя е била статистка в "Караоке в събота вечер".

Личността на Григор Палунков, представен на зрителите като собственик на столичен авторсервиз, също се оказва мистификация.

Проверка показва, че собственик на сервиза "Стратос" е друг - далеч по-възрастният Борислав Найденов. "Със сигурност не съм Григор Палунков", потвърждава той пред "168 часа".

Главният редактор на предаването Витомир Саръиванов отговаря доста неохотно на въпросите за истинността на показаното.

"Има далеч по-важни неща от това дали историите в "Хванати в изневяра" са истински или неистински", отговаря той на питане на седмичника. "Искам хората да се научат да гледат телевизия, а не да се занимават с глупости", не крие целите си бившият спортен водещ.

Марин Маринов, председател на българската Асоциация на частните детективи, разкрива, че още преди три години са отказали да сътрудничат на Нико Тупарев и че никой от детективите, членове на асоциацията не работи за предаването в момента.

"Това, което виждате по телевизията е пародия на детективска дейност. Един случай не може да бъде разкрит за седмица. Освен това хората, които изневеряват, обикновено крият това. Съвсем убедено мога да кажа, че "Хванати в изневяра" е постановка, при това много груба и смешна".