Продължават съвместните действия на служителите от ОДМВР - София и ЧЕЗ Разпределение за противодействие на незаконните посегателства по мрежата, водещи до незаплащане на консумираната електроенергия в ущърб на добросъвестните абонати. В резултат на активните мерки за пресичане на този вид престъпна дейност и привличане към наказателна отговорност на извършителите, от началото на годината, досъдебните производства, образувани по чл. 234В, ал.1 от НК, наброяват повече от 20.


Последните четири случая са констатирани на територията на РУ - Ботевград през вчерашния ден. Два от тях са осъществени чрез директни прикачвания към електроразпределителната мрежа на  адреси в Новачене, третият е във Врачеш, а последният- в ботевградския жк. „Саранск“. По случаите са образувани досъдебни производства под наблюдението на районната прокуратура.


Районните управления към ОДМВР - София и дружеството продължават съвместните си действия за предотвратяване на нерегламентираните действия по мрежата, с цел гарантиране сигурността на електрозахранването за гражданите в региона.