Борис Иванов от Ботевград е петокласник в Националното училище за танцово изкуство в столицата.  Той бе сред малцината, представили се отлично на приемните изпити през миналата година.  От 24 кандидати 19 бяха приети в престижното учебно заведение. Нашият малък съгражданин постигна шести резултат и в момента изучава желаната специалност – „Класически танци”.  Само няколко месеца след началото на учебната година, Борис дебютира на голямата сцена. 


На 8 февруари в Софийската опера и балет бе представен спектакълът „Спящата красавица” по музика на Пьотър Илич Чайковски. По традиция в първо действие – на рождения ден на принцеса Аврора, се танцува валс. В него участват основният състав на балета – 70 души, както и 60 деца от Националното училище за танцово изкуства в София, сред които бе и 11-годишният Борис Иванов. 


Спектакълът се състоя при пълна зала и премина с голям успех. Ролите бяха поверени на  Марта Петкова, Емил Йорданов, Катерина Петрова /за първи път в ролята на Фея Люляк/, Дарина Бедева, Цецо Иванов, Памела Пандова. Естествено, най-развълнувани от всички бяха най-малките участници, които за първи път стъпват на голямата сцена. 


Борис Иванов е възпитаник на Школата по балет в Правец, ръководена от Ангелина Сергеева – професионална балерина, завършила в Санкт Петербург. Той тръгва на балет, когато е на пет години. Всъщност Ангелина Сергеева е професионалистът, който го подготвя за приемните изпити в Националното училище за танцово изкуство. А майката му, запалва у него любовта към балета и изкуството въобще. 


Борис е носител на награда от престижния международен танцов форум „Утринна звезда”, който се провежда в София.


Снимките, които публикуваме, са любезно предоставени от майката на талантливото момче – Петя Петрова – учител по английски език. На една от тях Борис е със звездата на Софийската опера и балет, световноизвестния балетист Никола Христов Хаджитанев.