Мъж загина при челен удар на лека кола и ТИР на глвния път Е-79 близо до Новачене.
47-годишният мъж, който управлявал леката кола, е загинал. 40-годишна жена, която е пътувала в колата, също е пострадала, но състоянието й не е тежко, информираxa от Центъра за спешна медицина в София.

37-годишният шофьор на тежкотоварния камион, който е с полска регистрация, е леко пострадал - има контузия на крака и е настанен в УМБАЛСМ "Пирогов".

Причините за катастрофата се изясняват. Заради тежкия инцидент по главния път Е-79 се образуваха километрични опашки от автомобили.


Официална информация от ОДМВР - София:


Около 12:33 часа на 16 февруари в ОДМВР - София постъпил сигнал за тежко пътнотранспортно произшествие на главен път 1-1, в района на Новачене. При огледа на местопроизшествието е  установено, че лек автомобил „Фолксваген Пасат“ е навлязъл в лентата за насрещно движение и е реализирал ПТП с движеща се по нея товарна композиция - влекач „Волво“ с прикачено полуремарке. Водачът на автомобила е загинал на място. Водачът на товарната композиция е изпробван с дрегер, отчел отрицателен резултат. Същият е транспортиран за лечение с фрактура на глезен, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство. Изясняването на причините за възникването на инцидента продължава под наблюдението на Софийска окръжна прокуратура.