Днес за обитателите в Центъра за настаняване от семеен тип на деца с увреждания в Правец бе необичаен ден.  Журналистът и водещ в радио  „FM Класик” Георги Митов-Геми разказа и демонстрира  какво е да си радиоводещ. Младите музиканти Марина Марионва и Стефан Маринов свириха и пяха заедно с децата от центъра, а членовете на сдружение „Хайдути” показаха автентични оръжия от епохата на Възраждането. Всичко това бе подарък от застрахователната компания „Лев Инс”.
 „Вместо традиционните новогодишни рекламни материали,в края на миналата година компанията реши средствата да бъдат изразходвани в  благотворителната кампания „SOS- Грижа без граници”-  разказа Красимира Пейчева, ПР на  „Лев Инс”. От декември досега са посетени над 200 деца без родителска грижа в страната, за които са организирани различни събития и подаръци.
„Нашата компания е социално отговорна и това е само една от благотворителните инициативи. Ние не можем да променим съдбата на тези деца, които са се родили с увреждания, но можем да им засвидетелстваме внимание, да им подарим празник като днешния” – заяви Цветан Цолов, регионален представител на „Лев Инс” за Ботевград, Правец и Етрополе. Той подари на всяко от децата в центъра комплект за рисуване. Това е  било желанието на ръководството на центъра. Следващата кампания, посветена на безопасността на децата на пътя, ще бъде в Ботевград, съобщи Цветан Цолов.