В края на миналата седмица започна монтирането на новите театрални столове в големия салон на НЧ „Христо Ботев 1884“ – Ботевград. Подмяната на старото оборудване се осъществява по обявена в средата на 2018 г. обществена поръчка „Доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане за нуждите на Народно читалище „Христо Ботев 1884“ гр. Ботевград“. Тя бе разделена на 4 позиции - доставка на озвучителна техника, осветителна техника, театрални столове (голям салон) +комплект завеси за двете сцени и библиотечно оборудване.


Доставката и монтажът на театрални столове са поверени на „ПИП Електроникс“ ЕООД. Русенската фирма е осигурила 630 седалки. Точният им брой обаче ще стане известен след тяхното монтиране по всички противопожарни правила.


Средствата за закупуване и монтиране на оборудването са осигурени по проект към Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 г.


Да припомним, че в петък – 1 март, в големия салон ще се състои концерт под наслов „България – древна и млада“, в който ще се включат самодейни състави от читалището и общината. Гвоздеят на програмата ще бъдат солистите от Ансамбъла на Въоръжените сили на Република България. За повече информация – ТУК.