Вчера на територията на община Ботевград бе проведена масирана полицейска акция с участието на служители от ОДМВР- София, РУ- Ботевград и Дирекция „Жандармерия”. Задаръжани са шестима души, съобщиха от пресцентъра на МВР днес, без да уточняват нарушенията, за които са задържани.
В рамките на операцията са проверени 266 души и 189 МПС. За извършени нарушения са съставени 34 акта по Закона за движение по пътищата и 23 по Закона за българските лични документи. За нарушение на скоростните режими са направени 75 снимки. Издадени са 11 фиша. За срок до 24 часа са задържани шестима души. Пет са издадените предупредителни протоколи. Образувано е бързо производство срещу водач от с. Скравена, задържан за управление на лек автомобил с концентрация на алкохол над 1.2 промила.
Целта на полицейските действия бе предотвратяване, пресичане, разкриване и документиране на разпространението на акцизни стоки без бандерол; незаконната сеч; нарушения в данъчното и трудовото законодателство;  разпространението на наркотични вещества; спазване на забраната за тютюнопушене в закрити обществени места; спазване на нормативната уредба по разпространението на храните в търговската мрежа; установяване на нарушения на ЗДвП; нарушения, свързани със Закона за закрила на детето; работа с лица, заподозрени като съпричастни към извършени престъпления и др, уточняват от МВР.