Новата кауза на Сдружение „Трудолюбци” е свързана с едно емблематично място за Трудовец. Това е местността „Поп Нако”, която се намира на 2 км от селото. Живописната природа, вековните гори, чистият въздух, бистрите планински извори, които захранват Трудовец с питейна вода, правят това място изключително красиво, спокойно и предпочитано за отдих и разходка не само от трудовчани, но и от жителите на цялата община. Отдавнашна традиция е в тази красива местност да се провежда общоселски събор, който привлича посетители от селото и околностите и сплотява местната общност.  


„Време е да погрижим  за нашето природно богатство - местността „Поп Нако” в с. Трудовец!”, призовават от Сдружение „Трудолюбци”. Тази година неправителствената организация е част от националната инициатива „България дарява”, чиято цел е да  популяризира и насърчава дарителството към граждански организации. Tя се осъществява в последната седмица на месец март. 


Сдружение „Трудолюбци” осъществява своята кауза под наслов „Грижа ни е за природата!”


През следващите дни – от 22 до 31 март каузата ще има нужда от подкрепа, благодарение на която емблематичното място около чешмата в местността „Поп Нако” ще бъде почистено и облагородено.


Сдружение „Трудолюбци” отправя покана към всички, които обичат и милеят за природата, да заповядат на 24 март /неделя/, от 11 часа, в местността „Поп Нако”, „за да се обединим около прекрасната идея да възродим това прекрасно място за нов живот!


Организаторите са подготвили  приятни забавления и състезания: стрелба с лък; баланс по въже(слаклайн); томбола и още много други изненади. 


Средствата, събрани от всички дейности и благотворителни прояви, ще бъдат използвани за закупуване на необходимите материали и за изграждането на кът за отдих и кошове за събиране на отпадъци.  


Сдружението не спира дотук. То поема ангажимент периодично да полага грижи за чистотата на района. 


Дарявайки за каузата „Грижа ни е за природата”, Вие създавате истинска възможност за промяна. Включи се и ти в националната кампания „България дарява” от 22-31 март. Ела и подкрепи нашата кауза на 24 март в местността „Поп Нако” в с. Трудовец или дари на platformata.bg:https://platformata.bg/bg/kauzi/370:2114-2019-03-11-18-33-13/details/campaign.html