На 14 април в Ботевград ще се проведе благотворителен спортен фестивал. Инициативата ще се състои от 10:00 - 12:00 часа в градския парк. В нея могат да се включат хора от всякаква възраст. Стартът на събитието ще бъде даден точно в 9:30 часа с крос от центъра на града – срещу кафе „Цвет“.


Фестивалът ще предложи тренировки на открито в над десет вида спорт. Таксите за участие в една тренировка са от 2 до 5 лева, като събрани средства ще бъдат използвани за изграждане на първия фитнес на открито в Ботевград, както и за нови детски съоръжения.  


Може да се включите в тренировки по баскетбол, футбол, таекуондо, тенис на маса, федербал, щафетни игри, колоездене и в занимания по шах, салса, български народни танци и йога. Те ще се провеждат на различни места в парка под вещото ръководство на съответния специалист.


Събитието ще завърши с дискотека на открито от 12:00 - 13:00 часа в парка.


Желаещите да участват или подкрепят събитието, имат възможност да закупят и предварително билет. Местата, на които се предлагат, са фото студио „Мирослав Дойчев“, фризьорски салон „Лили“ в кв. „Изток“ и закрит плувен басейн в ОУ „Васил Левски“. Всеки участник в спортния фестивал ще получи специална награда.


Елате да спортуваме заедно и да направим едновременно с това Ботевград едно по-красиво място за живеене!