Арестуваха 27-годишен за притежание на амфетамини


Около 11:45 часа на 5 април, на кръстовище в Ботевград, служители на районното управление извършили проверка на 27-годишен местен жител. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, след като у него била открита бучка бяло прахообразно вещество, реагиращо при направения полеви наркотест на амфетамин. По случая е образувано досъдебно производство.


Мъж от с. Врачеш е обвинен за извършен от него грабеж


След приключване на действията по досъдебно производство, образувано в края на м. януари в РУ - Ботевград, извършител на грабеж е привлечен в качеството на обвиняем. Разследващият екип е събрал достатъчно доказателства, че 27-годишният мъж е отнел чрез употреба на сила златен пръстен с тегло около 4.37 грама и парична сума в размер на 253 лева от владението на мъж от Равнище.


Извършител на кражба бе задържан за броени минути от ботевградските полицаи


Около 13:15 часа на 5 април ботевградчанин заявил в полицията за извършена кражба на 10-литрово буре, негова собственост, от района на ПИК-а. След незабавни оперативно - издирвателни действия служителите на реда влезли в дирите на извършителя. За срок до 24 часа е задържан криминално проявен и осъждан мъж от врачанското село Търнак. Материалите по случая са докладвани в районната прокуратура с мнение за прилагане разпоредбите на чл. 218Б от НК.


Пътен инцидент във вилна зона Зелин. Водачът напуснал местопроизшествието


Около 22:05 часа на 6 април служители на РУ - Ботевград посетили сигнал за пътен инцидент във вилна зона „Зелин“. На място униформените установили, че лек автомобил „Фолксваген Голф“ е самокатастрофирал, преобръщайки се в дворно място. Междувременно водачът напуснал местопроизшествието, без да изчакал контролите органи. От извършената справка се установило, че регистрационните табели на колата са издадени за друг автомобил. По случая е образувано досъдебно производство.