ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров” ще осъществява обмен с училище в Индия. Това съобщи директорът на ботевградската гимназия Даниела Колева по време на вчерашната обща среща със седмокласници и техните родители, проведена по инициатива на Обществения съвет по образование в общината.  


„Миналата година, в същия ден, в който представихме паралелките, получихме писмо от София област с предложение да участваме в проект за обмен с училище в Индия. По имейла днес получихме писмо, че директорът на индийското училище пристига на 7 май, за да уточним процедурата по пътуванията. Така че от юни месец учениците от гимназията ще могат да изберат пътуване до Индия”, съобщи г-жа Колева. 


В продължение на няколко години ботевградската профилирана природо-математическа гимназия осъществява успешен обмен с държавното училище “Бартоломео Лоренци” в град Фумане, област Верона, Италия. Всяка година двете учебни заведения си разменят визити, които дават възможност на техните възпитаници да упражняват наученото по английски език, както и да обогатят своите знания за културата, бита, традициите и образователния процес на страната-домакин на срещата.