Фестивалът „Майски дни на изкуствата“ – Боровец 2019 ще се проведе за втора поредна година под патронажа на Областния управител на Софийска област Илиан Тодоров в периода 17 – 19 май в хотел „Самоков“ в к.к Боровец. 


Фестивалът е свързан с популяризиране на разнообразни жанрове в областта на музикалното, танцовото, театралното, изобразителното и забавното изкуство, където своите възможности ще покажат участници от различни възрастови групи. Провеждането на „Майските дни на изкуствата“ се превърна в традиция, която създава възможност за изява в областта на любителското и професионалното творчество на младите таланти от Софийска област. По същото време се провежда и Третият международен конкурс за камерна музика и индивидуални изпълнители. 


Във фестивала могат да вземат участие певци, поети, художници, инструменталисти, камерни състави, фолклорни групи, вокално-инструментални състави, танцови състави, балети, илюзионисти, атракционни номера, ансамбли и др. Предвидени са и други форми на изяви, като конкурси, спортни мероприятия, шоу програми. Предвиден е награден фонд за фестивала, като компетентно жури ще оценява изявите на участниците.


Допълнителна информация можете да намерите на следните електронни страници на фестивала: www.artborovets.com или https://konkurs.artborovets.com – Майски дни на изкуствата.