Със специално тържество бяха открити дните на абитуриента в ППМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров“ - Ботевград. От сцената прозвучаха послания и пожелания към абитуриентите.


"Скъпи зрелостници, сякаш вчера беше 15.09.2014 г., когато за пръв път прекрачихте прага на нашето училище. Пет години по-късно пред нас стоят пораснали и уверени млади хора – богати на знания и умения, а и с много приятели. Тук Вие добихте сила и криле. Научихте се да мечтаете. А сега трябва сами да полетите, за да откриете пътя, по който ще осъществите стремежите си“, гласеше едно от обръщенията към завършващите ученици.


По-малките ученици поздравиха  абитуриентите с емблематична песен.


Тази година ППМГ изпраща четири класа. В седмицата на абитуриента всеки един клас ще отправи своите поздрави, пожелания и благодарност към учителите и по-малките ученици.


По време на тържеството бе обявено, че 9 май ще бъде посветен на   12 ,,А“ клас, 10 май – на 12 ,,Б“ клас , 11 май - на 12 ,,В“ клас  и 14 май - за ден на 12 ,,Г“ клас.


Официалното изпращане на Випуск 2019 на ППМГ,,Акад. проф. д-р Асен Златаров“ ще се състои на 15 май(сряда), съобщиха от учебното заведение.