В природата така са устроени нещата, че всяко нещо: хора, животни, организации, заведения, строежи и т.н., остаряват с времето. От всички живи същества, само човекът отбелязва с честванията всяка година от своето остаряване. Пренесли сме го и върху други неща около нас.
Така става тази година и с ДГ „Звънче” в Етрополе, която вчера, на 15 май, навърши 45 години от нейното създаване. В препълнения салон на НЧ „Тодор Пеев-1871” се бяха събрали три поколения, преминали през градината: малчуганите от сцената, техните родители, баби и дядовци.
Последните гледаха с умиление и вероятно с тъга, заради отминалите години и нахлулите спомени от тяхното детство,  прекрасните изпълнения на техните малки наследници.
По стародавна традиция, директорката на градината Цветелина Маринова поздрави децата, учителките и леличките с празника. Специален поздрав имаше към бившата директорка на градината Николинка Червенякова, към работилите през годините детски учителки и лелички.
Отправи благодарности към общинското ръководство за непрестанните грижи, които се полагат толкова време, не само за съществуването на градината, но и за създаването на прекрасните условия, в които да се възпитават и отрастват поверените им деца.
Благодари на родителите за доверието в колектива и на всички, които подпомагат учебно-възпитателния процес на децата.
Беше прочетен поздравителен адрес от името на Димитър Димитров - кмет на община Етрополе, заедно с обявената от ръководството на общината като подарък за колектива миялна машина. Поздравителен адрес имаше и от "Елаците-Мед" АД. 
След което на сцената се завъртя калейдоскоп от танци, драматизации, детски песни и много веселие. Щастливите деца показаха по невероятен начин наученото, показаха своите умения и възможности.
Още със самото начало грабнаха публиката с „Танца на старата градска музика”, с типичните тогавашни униформи и инструменти. И накараха към тях да се присъедини днешния оркестър към читалището. Малките мажуретки показаха по невероятен начин красотата на детското превъплъщение във времето.
Двегодишните малчугани плениха публиката с танците с чадърчетата, с този на джентълмените, с руския танц.
В този дух премина целия спектакъл, да – спектакъл, въпреки възрастта на изпълнителите, който бяха кръстили с мотото „В детството си аз открих…”
Финалът също беше впечатляващ с „героите на моето време” и със знамето на България, което малчуганите  пресъздадоха чрез своя танца.
Почти непрекъснатите ръкопляскания и прекрасните кошници с цветя, които украсиха сцената в края на концерта, от името на кмета на община Етрополе Димитър Димитров и председателя на Общински съвет Етрополе Марин Маринов, от ОУ "Хр.Ботев" гр.Етрополе, ОУ "Хр.Ботев" с.Лопян, ДГ "Еделвайс" и др., е най-голямата благодарност към прекрасния концерт, който малчуганите от ДГ „Звънче” поднесоха за годишнината от създаването на тяхната градина.
От своя страна родителите на децата от групите бяха подготвили подаръци за учителите в знак на дълбока благодарност за полаганите грижи.


Снимките са от сайта на градината