Иван Лилов заряза "Балкан" и се мести в "Рилски спортист". Това е окончателното решение на баскетболиста, което лично той съобщи днес на изпълнителния директор на БК "Балкан" Петко Колев.

С това проточилото се излишно дълго  гадаене къде ще играе по-малкият брат окончателно завърши. В началото на август той бе пред преминаване в сръбския Swisslion Таково. Подписването на договор с тима от Връшац обаче бе осуетено.

 Иван Лилов заподозря в това няколко души. И покри в пълна мъгла следващите си ходове. Като дори обяви официално пред ръководството на ботевградския клуб, че няма да остане в "Балкан".

Отиде на проби в гръцкия АЕК, но от атинския клуб не му предложиха договор. Към него бе проявен интерес от друг клуб от южната ни съседка - новака в А1 Кавала Панорама, но само толкова.

Върна се в Ботевград и се включи в подготовката на "Балкан". Възползва се от клауза в договора си с "Балкан", от който оставаше още една година, и напусна окончателн отбора, в който започна да играе истински баскетбол.

Решението си е абсолютно негово. Дали е правилно, ще стане ясно по-късно. Все пак ботевграската публика предпочиташе да играе в силен чуждестранен тим, вместо в български.