В навечерието на 1 юни – Международен ден на детето, в Дневния център за деца и младежи с увреждания в Ботевград се състоя тържество, посветено на предстоящия празник.  Гости на събитието бяха дами от Инър Уийл клуб – Ботевград. От името на организацията те поднесоха подаръци и лакомства на децата. 


На тържеството присъства и Николета Иванова – началник на отдел „Хуманитарни и социални дейности” в Община Ботевград. Родители също уважиха събитието. 


Всички гости бяха радушно посрещнати от директора на Дневния център за деца и младежи с увреждания – Цветанка Георгиева, и нейния екип.  Думата бе предоставена на президента на Инър Уийл клуб - Ботевград  - Надежда Данаилова, която поздрави децата и отправи благопожелания към тях за здраве и много весели игри.


Тя се обърна и към родителите с думите: „На големите пожелавам да празнуват с мъниците, за да могат да върнат незабравимите детски спомени”. От името на Инър Уийл клуб - Ботевград Надежда Данаилова поднесе подарък на Дневния център за деца и младежи с увреждания – басейн с два вида топки, които могат да се използват и за терапия, и за забавление. 


От своя страна децата, с помощта на екипа на Центъра, бяха подготвили за гостите специална програма с песни и драматизация на приказката „Вълкът и седемте козлета”.  Празникът за малките обитатели на Дневния център продължи с танци и интересни игри, които се проведоха от представител на аниматорска група „Мини”, поканен от инициаторите на събитието. 


Приятните изненади не спряха до тук. От Инър Уийл клуб – Ботевград бяха осигурили за всяко дете по пакет с лакомства, а съвместно с екипа на Центъра – почерпка за децата и присъстващите родители. 


За пореден път Инър Уийл клуб – Ботевград засвидетелства внимание към децата с увреждания. Немалко са благотворителните инициативи на организацията, насочени именно към тях. Дами от Инър Уийл клуб Ботевград дариха средства и осигуриха необходимите материали, с помощта на които Незабравка Първанова – също член на Клуба, уши готварски шапки и престилки. С тях децата участват в занимателна терапия по готварство. За един от светлите християнски празници -  Цветница, г-жа Първанова изработи красиви и пъстри носии, с които децата посрещнаха празниците Лазаровден и Цветница.


Някои от проявите, като празника по повод Международния ден на детето и Коледното тържество, изпълнени със забавни игри и различни изненади, станаха традиционни.