От 27 до 30 юни 2019г., етрополци и гостите на града ще имат възможността да се докоснат до една уникална по рода си изложба, която се радва на голяма посещаемост в местата, където е гостувала до сега, наречена "Розата-ритъм и поезия".


Официалното откриване ще бъде на 27.06.2019г. от 17.30 ч. в НЧ "Тодор Пеев-1871" гр.Етрополе, като основен организатор е Лаура Лучибелло - президент на римската асоциация "Апай". Сдружението е създадено през 2006 г. в Рим с идеята да проправя път на младите художници, авторите са от Италия и вдъхновени от величието на розата пишат стихове и рисуват картини.
Поканата ни бе изпратена от г-жа Даринка Лакова-Дариа, поетеса и преводач на стихотворения на български език.
Сдружение "Апай" е учредител на биеналето в италианския град Витербо, освен във Венеция, Подава, Генуа, асоциацията участва в редица престижни международни артистични изложби в Париж, Оксфорд, Монте Карло, Будапеща.


Даринка Иванова Лакова (Дариа Авокал) завършва Висшия медицински институт в София. Има практика и специализира медицинска помощ на нелечимо болни, лечение с хумор в трета възраст, профилактика и лечение на лезии и декубитуси и др. Интересува се от литература и поезия от 12-годишна възраст и оттогава започват първите й стъпки в писането на стихове. Стихосбирката й "Чакай ме, живот!", издадена на български и италиански език, е представена в Рим с успех. Дариа има участия в литературни конкурси в Италия и България.