В 10:30 часа на 28 юни преди обяд в Етрополския музей бяха открити две изложби: тази от музея в Горна Оряховица, за която имаме отделен материал и другата, посветена на празника на Етрополските зегьове.


Нарекоха я „Ехо от зетьовските празници”, която се превърна в традиционна за музея и града.
Представянето на изложбата започна с изпълнение на НГ "Оренда". В множество позитиви, плакати, предмети, използвани през изминалите празници и най-вече бюрото и всичко върху него, на което  създателят на Празника на Етрополските зетьове е творил приживе.
Самият той е увековечен на видеоклип да изпълнява Химна на Етрополските зетьове.
Сред малобройната публика, дошла на откриването на изложбата бяха председателят на Общинския съвет Марин Маринов, заместник-кметът Росица Иванова, Росица Иванова – началник-отдел в Общинска администрация, служители от общината, гости от други общини. Беше и останалият единствено жив етрополски зет /по неговите думи/ от старата генерация, създала празника Христо Василев Христов – Референта.
Референта припомни началото на празника през 1971 година, идеите за живите и нарисувани карикатури и плакати, използвани при шествието. Припомни и някои от имената на първите, като започна със създателя, организатор и двигател на цялото празненство през годините Николай Коев – Кофето.
Изложбата ще бъде открита за посещение до края на месец септември.