Първият учебен ден събра днес в училищата на Етрополска община 1226 ученика. От тях за първи клас са 96, а за VІІІ клас в двете гимназии – 88 ученика.
Преди няколко дена, на извънредна сесия, бяха одобрени маломерните и слети паралелки. Не сме далеч от печалната истина, валидна за цялата страна, че и в нашата община броят на учениците намалява прогресивно всяка година.
На фона на тази тенденция, във всичките 5 училища, учебната година започна при нормални битови условия: ремонтирани сгради и със снабдени учебници и учебни помагала. Учениците на ПГ „Тодор Пеев” най-после тази година ще бъдат настанени в напълно обновено общежитие.
Всички училища са обезпечени с учителски и помощен персонал. Навсякъде, без Професионалната гимназия,  е въведена целодневна организация на обучение.
Общината създаде отлична организация за нормалното започване на първия учебен ден: за всяко училище беше определен начален час на откриване и бяха изпратени представители на Общинското ръководство и администрация.
Откриването се извърши по общ за цялата страна сценарий: издигане на Националното знаме на фона на Химна на Република България, изнасяне знамето на училището, поздравления и ученически програми.
За училищата от Етрополска община бяха изпратени поздравителни адреси от Милена Дамянова – председател на Комисията за наука и просвета в 44-то Народно събрание, Росица Иванова – началник на Регионалното управление на образованието – София Регион, кмета на Етрополска община Димитър Димитров, Драгомир Драганов – изпълнителен директор на „Елаците-Мед” АД, ПП „ГЕРБ” – Етрополе.
От Етрополската секция на сайта честитим първия учебен ден на ръководствата, учителите, учениците и на хората от помощния персонал в Общината, с пожелание за една успешна и ползотворна учебна година.
На добър час!