Съветникът от ГЕРБ Дамян Маринов дари мултифункционално спортно съоръжение, което вече е монтирано в двора на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“. То ще може да се ползва от всички любители на уличния фитнес в Ботевград. Досега такъв уред нямаше на нито една  площадка на територията на общината. Затова Дамян Маринов е поканил професионални треньори по кросфит от София, които ще демонстрират как най-рационално трябва да се използва това съоръжение. Всеки желаещ да се включи в тренировката, е добре дошъл, каза пред наш репортер съветникът. Тя ще се проведе на 21 септември от 10.30 часа в двора на гимназията, съобщи Маринов. 


Дамян Маринов е осигурил уреда още през миналата година, но преди няколко дни окончателно е избрал подходящо място на открито, където да бъде монтиран. 


„В двора на гимназията има съоръжения, но те са морално остарели. Въпреки това, в неучебно време, там се събират много хора, за да тренират. Именно този факт ме накара да се спра точно на това място“, обясни той. 


Само преди няколко дни Дамян Маринов и негови приятели боядисаха съществуващите спортни съоръжения в двора на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“. По негово предложение, от общинско предприятие БКС монтираха две пейки. Така хората,  които тренират, ще могат да си оставят багажа.


С монтирането на новия уред и пейките и с освежаването на съществуващите спортни съоръжения, площадката в учебното заведение придоби много по-приветлив вид, който несъмнено ще зарадва почиталите на уличния фитнес и ще направи тренировките им още по-приятни.