Обновление на новоремонтираната църква “Св. Иван Рилски Чудотворец“ в село Гурково отслужи днес ловчанският митрополит Гавриил. Църковният ритуал бе извършен в съсложение с енорийските свещеници отец Николай и отец Алекси. 


След края на службата Негово Високопреосвещенство благодари на миряните, изпълнили църквата, на отец Николай, подел инициативата за нейното обновяване, на всички, които са участвали със средства и труд, на Община Ботевград, на кметицата на селото Ангелина Григорова, на отец Алекси за участието в богослужението, както и на сестрите от Врачешкия манастира, които пяха.


“Пазете Вашия храм, почитайте великия ваш покровител Св. Иван Рилски! Бъдете уверени, че когато искате от него помощ или нещо, което е нужно и полезно за Вас и за Вашите близки и деца, той непременно ще се помоли за Вас и Господ ще изпълни Вашите молби“, пожела Дядо Владика на всички присъстващи.


Празникът в село Гурково уважиха временно изпълняващият длъжността кмет на Община Ботевград Борис Борисов, секретарят на Община Ботевград Стефка Граматиков, Иван Гавалюгов – кмет на Община Ботевград през мандат 2015 – 2019 год., Ангелина Григорова – кмет на село Гурково.


От името на Община Ботевград Борис Борисов поднесе подарък на храма – икона на покровителя на селото – Свети Иван Рилски Чудотворец, изработена от дърво.  


По случай възстановяването на църквата в Гурково, отец Николай покани миряните на обяд, организиран в началото на селото.