Заловиха водач в нетрезво състояние


Около 1.20 часа тази нощ, на главен път 1-3, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат“, управляван от жител на с. Врачеш. 33- годишният водач бил изпробван за употреба на алкохол, при което дрегерът отчел 1.70 промила в издишания от него въздух. Нарушителят остава в полицейския арест за срок до 24 часа и срещу него е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.


Ботевградчанка е обвинена за извършена кражба от лек автомобил


В РУ- Етрополе било образувано досъдебно производство по повод извършена кражба на движими вещи на стойност 883 лева от лек автомобил „Фолксваген“. В хода на разследването криминалистите разкрили, че извършител на деянието е 33- годишна жена от Ботевград. Повдигнато й е обвинение и делото е изпратено в районната прокуратура с мнение за съд.


Конфискуваха три кубика незаконно придобити дърва за огрев 


В хода на проведена вчера полицейска операция по линия „горско стопанство“ от служители на РУ- Правец и Държавно горско стопанство- Ботевград, в частен имот в с. Джурово, е констатирано съхранение на 3 кубика дъбови дърва за огрев без контролна горска марка и издадено позволително за сеч. На обитателката на адреса е съставен акт по Закона за горите. Незаконно добитата дървесина е конфискувана.