Публикация в сайта на bTV разтревожи жителите на Трудовец. В нея се съобщава, че в санитарния участък на вододайната зона на река Бистрица, захранваща с питейна вода село Разлив и село Трудовец, са разхвърляни останки от трупове на диви животни. „Находката се намира в местността Буко равен, която е буферна зона на ловно стопанство „Тера Тур. Необходима е спешна намеса и проверка на място от компетентните органи“, пише още в публикацията, която е онагледена със снимка. 


Сигналът е подаден от гражданин.  Ръководството на ВиК София – Технически район Ботевград е уведомено за случая и ще извърши проверка на място. Това съобщи инж. Весела Василева, която отговаря за местното подразделение на ВиК оператора. Тя съобщи, че сред проверяващите има и представители на РЗИ София област.  Инж. Василева пое ангажимент да съобщи какво са установили проверяващите на място. 


„Все още не съм получила протокол от проверката и не искам да правя свободни интерпретации по случая. Мога само да кажа, че животинските останки са далече от нашите водоизточници. Взели сме мерки за дезинфекция на водата. Няма основание за притеснения“, каза Весела Василева в края на днешния работен ден.