Вследствие на обилния снеговалеж през изминалата нощ зимната обстановка на територията на Община Ботевград е усложнена. В резултат на възникналите десетки аварии по електропреносната мрежа повечето села в общината  останаха без ток. Аварийни екипи работят по възстановяване на повредените съоръжения, като в момента захранването е възстановено почти навсякъде. От ЧЕЗ напомнят на гражданите, че могат да подават сигнали за аварии на денонощната информационна линия 0700 10 010.


От 16:30 часа вчера е започнало снегопочистването на улична мрежа в Ботевград и Зелин. То е продължило без прекъсване до 10 часа тази сутрин. В момента шофьорите са в почивка. На терен са работили 3 снегопочистващи машини, 3 за разхвърляне на пясък и други 2 по-малки снегорина.


Екипи на БКС са отстранили паднали дървета и клони на бул. „Цар Освободител“, ул. „Ал. Стамболийски“, по няколко улици в Зелин, по пътя между Новачене и Боженица, и при фирма IMI, информира Иван Гуленов - управител на общинското предприятие. В дейностите по разриването на падналия сняг е ангажирана цялата налична техника на предприятието.


Поради паднали дървета и надвесени клони временно е затворен за движение пътят за Липница. Тази сутрин автобусът по тази линия е стигнал само до Боженица. До другите села в общината автобусните линии се изпълняват без проблеми, каза за botevgrad.com Цветелин Цветков - зам.-кмет на Община Ботевград. „Общинската пътна мрежа е проходима като цяло, има дребни проблеми, както се казва - като при зимни условия. До 3-4 часа ще разчистим и пътя до Липница.“ – събщо още Цветков.   


Сигнали за паднали жици са подадени в общината от почти всички населени места в общината. Причината за това е тежкият сняг по кабелите и замръзването му.


От Община Ботевград апелират към шофьорите да паркират на уличните платна така, че да не пречат на снегопочистващата техника. Сигнали за възникнали аварии и проблеми, свързани със снегопочистването, може да подавате на тел. 0800 20007 - дирекция „Сигурност и обществен ред” към Община Ботевград.