В ранното утро на 8-ми март ни напусна една харизматична жена - Кера Михайлова. Тя си отиде след кратко боледуване - дни, след като навърши 89 години.


В паметта и сърцата на поколения тя оставя незаличима диря на ЧОВЕК, обичащ и раздаващ се за хората, на ЧОВЕК с чиста душа, която никога не позна чувството на омразата.


Поклонението пред тленните й останки ще се състои на 9 март – понеделник, от 14:00 часа в Ритуалната зала на ботевградските гробища.


Кера Михайлова е родена в село Голяма Желязна, Троянско. Израства  в семейство на земеделски работници. Завършва гимназия в Троян, а след това медицински институт за фелдшери във Велико Търново. Работи по разпределение в Луковит. През 1956 година идва в Ботевград. Тук работи като помощник-епидемиолог и инспектор по хигиена на храненото. През 1969 год. започва работа в Профсъюзите. Ежедневието й е динамично, изпълнено с много прояви. С човещината си, с готовността си да помага на другите и със своята общителност печели много приятели, които я наричат „мама Кера”.


Като дългогодишен председател на Профсъюзите в Ботевград, Кера Михайлова има заслуги за създаване на самодейни колективи и развитие на културата, за изграждане на международно сътрудничество с град Саранск, Република Мордовия, и други дейности. 


Поклон пред светлата й памет!