Агенцията по заетостта отваря онлайн анкета за работодатели, желаещи да посочат търсените от тях кадри


Работодателите, желаещи доброволно да заявят потребностите си от работна сила, могат да се включат в петото проучване на Агенцията по заетостта, което събира информация от какви кадри ще има нужда бизнесът. Чрез онлайн анкетен формуляр всеки работодател може да посочи кои от предложените 21 умения и 8 ключови компетентности трябва да притежава неговият персонал, както и да избере измежду 220 професии, които ще търси през следващите 12 месеца.


Успоредно с това работодателите имат възможността да заявят и потребностите си от работници без специална квалификация, както и такива, изискващи специфична правоспособност. Агенцията по заетостта проучва и какви ще са необходимите специалисти след 3 до 5 години и предлага бизнесът да посочи очакванията си за професионалните направления, в които бъдещият персонал да е придобил висше или средно образование.


Анкетните формуляри за работодателите от извадката и за доброволно участващите фирми и организации ще могат да се попълват до 20 март 2020 г. включително.


За желаещите работодатели доброволно да се включат в проучването, on-line формулярът е публикуван на официалния сайт на Агенцията по заетостта в рубриката „Проучване за потребностите от работна сила” и може да бъде намерен и на този линк: https://www.az.government.bg/pages/pages-prouchvane-potrebnosti-rabotna-sila/


ДБТ - Ботевград кани всички желаещи работодатели да се включат в доброволното проучване на Агенция по заетостта.