На територията на Община Елин Пелин, в с. Голема Раковица, са потвърдени две положителни проби на коронавирус.
Семейството се е прибрало от Сърбия. Уведомени са общопрактикуващият лекар,  МБАЛ „Елин Пелин“, РЗИ- София област, РУ – Елин Пелин и кмета на селото.  Лицата се чувстват добре, в добро общо състояние са. Направени са им два теста, като първият е отрицателен, но при повишаване на температурата им се налага втори, който е положителен. В утрешния ден се очакват резултатите от последният трети тест. Издирени са техните близки и лицата, с които са контактували през последните дни. Не са използвали обществен транспорт.
На територията на Община Елин Пелин от днес до 29.03.2020 г. или до отмяна на извънредните мерки от Националния оперативен щаб и Министерство на здравеопазването, се въвежда вечерен час за жителите и гостите на общината, които не
 могат да напускат имотите си /местата, в които са настанени-за гостите/, в часовете между 20.00 ч. вечерта и 06.00 ч. сутринта. Изключение са работещите на смени и нуждаещите се от спешна медицинска помощ. От днес до второ нареждане на територията на община Елин Пелин се въвежда вечерен час – 18.00 часа, за ВСИЧКИ непълнолетни лица.
Поради въведеният  вечерен час следва промяна и на работното време на ВСИЧКИ търговски обекти на територията на община Елин Пелин.  Утре  управителите на търговските обекти ще бъдат уведомени по официален ред.
Сигнали за нарушаване на мерките, въведени във връзка с въведеното извънредно положение и вечерен час, се подават от гражданите на единен европейски номер за спешни повиквания 112,  РУ Елин Пелин 0725/60166 и 0725/60167, както и на телефоните 0725/68618 и 0893441409- Дежурни община Елин Пелин.