Действията по разследването започнали в късните часове на 16 март, когато в полицията постъпил сигнал, че трима маскирани са нахлули в къща в с. Малки Искър, заплашили стопанина и след като го привели в безпомощно състояние, му отнели три мобилни телефона и сумата от 1 000 лева.


По случая в РУ - Етрополе било образувано досъдебно производство и предприети незабавни оперативно - издирвателни действия за установяване на извършителите. В резултат на активната работа на криминалистите скоро те били разкрити и задържани. Оказали се двама мъже на 24 и 26 години от същото село и 26-годишен от село Врачеш.


След доклад на събраните доказателства в прокуратурата на са им повдигнати обвинения, като на първите двама е наложена мярка за неотклонение „подписка“, а на третия - „задържане под стража“ за срок до 72 часа.


Извършител на грабеж в с. Малки Искър е с мярка за неотклонение „задържане под стража“


Днес, 20.03.2020 г., съдът е уважил искането на Окръжна прокуратура – София за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ц.З., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 199, ал. 1, вр. чл. 198, ал. 1, вр. чл. 20, вр. чл. 29 от НК.


Досъдебното производство срещу него е било образувано за това, че на 15.03.2020 г., в с. Малки Искър, община Етрополе, в съучастие с И.И. и М. Б., отнел от Д.П. парична сума в размер на 1045 лева и мобилен апарат марка „Нокия“. Спрямо пострадалия била употребена сила, чрез притискането му и задържане на ръцете му зад гърба.


Обвиняемият З. е извършил престъпното деяние при условията на опасен рецидив.


Разследването продължава.