Криминално проявен и осъждан ботевградчанин попадна в ареста за държане на наркотици


Около 14.30 часа на 20 март служители на РУ- Ботевград извършили проверка на криминално проявен и осъждан мъж. 24- годишният е задържан за срок до 24 часа, след като у него били открити две топчета, съдържащи суха тревиста маса, реагираща на канабис. По случая е образувано досъдебно производство.


Образувано е досъдебно производство за производство и разпространение на нерегламентиран дезинфектант


На 20 март, в хода на проверка по сигнал за производство и разпространение на негоден за употреба дезинфектант, служители на икономическа полиция в ОДМВР- София предприели проверка в бивш стопански двор в с. Нови хан. В обекта са намерени два пластмасови съда с формата на куб с вместимост по 1000 литра, единият пълен изцяло, другият с 300 литра пропилен гликол. По първоначални данни е установено, че веществото е разпространявано като дезинфектант, без надлежно разрешително от Министерство на здравеопазването за използването му като такъв. След оглед на местопроизшествието по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 231, ал.1 от НК.


Криминално проявен и осъждан жител на с. Осиковска Лакавица  е задържан във връзка с кражба на телефонен кабел


Около 15.30 часа на 20 март в РУ- Правец постъпил сигнал за кражба на телефонен кабел от землището на с. Правешка Лакавица. При извършения оглед на местопроизшествието са установени пет изкопани дупки, от които чрез издърпване са отнети 30 метра кабел. След незабавни оперативно- издирвателни действия на полицейските служители, в близост до мястото е установен и задържан 29- годишен криминално проявен и осъждан мъж от с. Осиковска Лакавица. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на районната прокуратура в Ботевград.


Четирима души са задържани във връзка със сбиване в Етрополе


Около 16 часа на 21 март в РУ- Етрополе се получил сигнал за сбиване пред денонощен магазин в града. Изпратените на място полицейски служители установили два леки автомобила с нанесени материални щети по тях и общо осем души в близост до тях. Установено е, че между двете групи е възникнал скандал, прераснал в сбиване и увреждане на автомобилите. При конфликта не са пострадали граждани. За срок до 24 часа са задържани трима мъже и жена. По случая е регистрирана преписка.