50 000 лева са откраднати от банкомат в Стралджа. Обирът е извършен за времето от 3 до 6 октомври. При първоначалния оглед е установено, че е разбитото заключващото устройство на банкомата. Проникването е станало чрез изкъртена решетка от задния вход на сградата, след което вероятно с оксижен е отворен банкомата. Според полицаите кражбата е направена много професионално, няма оставени никакви следи, а СОТ-а просто не се е задействал по неясни засега причини. Говорителят на общината в Стралджа Надя Жечева заяви, че от централата на банката, до днес не са знаели за инцидента.

 

„По всяка вероятност извършителите предварително са имали информация за това кога се зарежда банкомата, какво е разположението на сградата и как се охранява тя”, каза Жечева. „Това не е особено специфична информация като се има предвид, че почти навсякъде в страната този вид сгради са еднотипни и проникването вътре не представлява трудност. От централата на банка ДСК във втория ден след кражбата още не знаеха за инцидента”, уточни още тя.

 

След кражбата на банкомата има табелка "Не работи" . Тези дни започна изплащането на пенсиите и възрастните хора, ползватели на банкомата сега са принудени да чакат обслужване в офиса на банката. Според служителите банкомата ще остане действащ. Веднага след ремонта или подмяната му с нов, той ще продължи обслужването на клиентите.