62-годишният мъж от Ботевград, който пръв беше диагностициран с коронавирус, е родом от правешкото село Равнище, съобщава вестник „Правешки глас“.


Преди Великден мъжът постъпва за химиотерапия в столичната болница „Свети Иван Рилски“, тъй като страда от онкологично заболяване.


Терапията минава добре и той се прибира вкъщи.


Великденските празници прекарва в родната си къща в Равнище. Там още преди началото на извънредното положение вече се били установили неговият син със съпругата и двете им деца. На празника са заедно.


Дни по-късно 62-годишният мъж се почувствал зле. Настанен е в окръжната болница „Св.Анна“-София. Тъй като проявил симптоми на корона вирус, в петък му  е направен PSR тест. Резултатът е положителен.


Това става ясно вчера. Веднага представители на РЗИ са посетили на място сина му в Равнище. На всички членове на семейството са взети PSR проби за коронавирус, а семейството е поставено под 14-дневна карантина. 


Семейството на дъщерята на 62-годишния диагностициран мъж, което в момента е в Ботевград, също е поставено под карантина. Направени са и тестове за наличие на вируса.


Резултатите на членовете на двете семейства се очакват.