Сред установените пет случаи на коронавирус в Правец е и жена от село Врачеш, съобщиха от общинския кризисен щаб в Ботевград. Тя работи в Център за настаняване от семеен тип в съседния град. С нея заразените с коронавирус на територията на община Ботевград стават общо четирима. Припомняме, че  диагностицирани с COVID-19 са 62-годишен мъж от Ботевград и съпругата му, жена от Литаково, която работи в частния Дом за възрастни хора във Врачеш.


И петте положителни за COVID-19 са работещи в социални институции на територията на община Правец. Те са били установени при проведеното задължително тестване на персонала в Домовете за възрастни хора и Центровете за настаняване от семеен тип, съобщава вестник „Правешки глас“. 


Две от жените работят в Дома във Видраре. Другите три случая са от персонала на ЦНСТ-Правец /Център за настаняване от семеен тип/, като едно от лицата е жител на с. Осиковска Лакавица, а другото лице е жителка на ботевградското село Врачеш.


И при петимата установени няма симптоматика и всички се чувстват добре.


Веднага след установяване на положителните проби РЗИ разпореди незабавно тестване и на всички потребители на услугите в двете институции, съобщава още изданието.