Под ръководството на Софийска окръжна прокуратура се води разследване по досъдебно производство, образувано след пътнотранспортно произшествие, при което загинал четиридесет и четири годишен мъж.


Около 18:30 ч. на 24.05.2020 г., на първокласен път в района на гр. Ботевград, се движел товарен автомобил м. „Мерцедес“ с прикачено полуремарке. Управлявалият превозното средство водач - М.Б. (на 53 години), турски гражданин, нарушил правилата за движение по пътищата. Навлизайки в насрещното пътно платно, при несъобразяване с атмосферните условия при мокра пътна настилка, той предизвикал удар с лек автомобил м. „Шкода“. В резултат на сблъсъка починал водачът на другото МПС и била причинена телесна повреда на дъщеря му (на 7 години), пътуваща на задната седалка. Детето е с черепно-мозъчна травма.


Шофьорът на камиона е привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 4, вр. ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 342, ал. 1 от НК. С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – София М.Б. е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за определяне на мярката му за неотклонение „задържане под стража“.